Gästbok
Tack för att du besöker min hemsida. Skriv en hälsning här i gästboken genom att klicka på den blå knappen. Du kan också sätta in ett foto vid din hälsning.
Skrivet av Sonja Nordstrand, den 28. maj, 2014
... Som ganska ny lärare var det spännande att komma till en ny plats men jag blev väldigt positivt mottagen där av alla barn, föräldrar och övriga bybor. Där fick jag också två vänner för livet, Majbritt och Egon Salomonsson. Jag minns också med glädje mina första kollegor, Dagmar Strömberg, Ali Ahlberg, Bibbi Lyden och Hans-Erik Hellstrm m fl. Roligt om någon från den tiden hör av sig. Hälsningar från Sonja Nordstrand


Skrivet av Sonja Nordstrand, den 28. maj, 2014
Jag heter Sonja Nordstrand och var lärare i kl 3-4 i Albacken 1954-68 då vi flyttade till Sundsvall där jag fortfarande bor.


E-post:
Skrivet av Lena Uneteg, den 25. dec, 2013
God Jul och ett Gott Nytt år, alla i Albacken.


Skrivet av Lena Uneteg, den 27. sep, 2013
Roligt att du skriver om mamma Ritva och Albacken.Ritva och jag var bästa kompisar under skoltiden och även senare,men som det ofta blir man kommer ifrån varandra.Roligt att ni återvänder till barndoms trakterna igen,jag själv är född i Strandåker och vi har föräldrahemmet kvar,och dit återvänder vi varje sommar.


E-post:
Skrivet av Annika Lindqvist , den 8. sep, 2013
Min mamma Ritva Andersson (Lindqvist) växte upp i Albacken. Hon kom som krigsbarn från Finland till Bror och Elinda Lindqvist. Alla mina barndomssomrar var vi hos "mormor ( morfar dog redan 1977). Även Fredy Magnusson m familj (mormors bror boende i Gustavsberg på Värmdö) kom hem varje sommar. Minns hur vi handlade i butiken Ahlanders och man sa : nu är det sommar när stockholmarna har kommit. Vi åkte ju alltid ner hela gänget samtidigt och det blev stopp i butiksgången... :-) Vi fiskade i Gimån, hälsade på Per o Evida m familj i Gustafsnäs, spelade bingo på Folkets hus och träffade många bybor; bl a Albert Jonsson på Stenbacken, Jenny Thorin, Edling, Haldo Hansson. Mamma Ritva gick bort i cancer juni i år och tyvärr gick många minnen o berättelser i graven med henne. Min sambo Roger Stridsman har nu köpt ett litet torp i Västansjö ( sörbygden) så jag hoppas att jag kommer att besöka Albacken många gånger till framöver med min familj. Vi bor i Sollefteå. / " lill- Anni " Annika Lindqvist


E-post:
Skrivet av Anders Amre född i Albacken 23 April 47, den 12. aug, 2013
Ha det bra alla Albacksbor


E-post:
Skrivet av Pontus Svanberg, den 14. apr, 2013
Bra jobbat,


E-post:
Webbsida: www.mindlight.se
Skrivet av jonssonasta, den 29. mar, 2013
Glad PÅSK.
till alla Albacksbor.Glad Påsk
önskar
ASTAo Sture.

E-post:
Skrivet av Birgitta Kruse, den 25. jan, 2013
Fann av en ren händelse denna sida. Mycket trevligt. Vi bodde på Gustavsnäs/Albacken till 1959-60 då vi flyttade till Bräcke. Min Far Enar Lindholm var redaktör på Ö.P. Han var en av dem som deltog i "utformningen "av 200årsjubilerandet. Min Mor: Greta Lindholm syns på bilden vid stenen. + bla.Ali Ahlberg som var min lärare. Jag flyttade efter giftemålet ock bor i Sundsvall. Nästan varje sommar åker min syster o jag upp till Albacken/Gustavsnäs för att uppleva barndomsminnen. Fika görs alltid vid Gimån. Mycket vacker. Du har lagt ner ett mycket fint arbete.All heder för detta. Om du önskar har jag (efter Pappa Enar) massor av foton ock lite annat. Hör gärna av dej.


E-post:
Skrivet av Tage Persson, den 1. okt, 2012
Kom som 18-åring, frånLjungå,tillAlbacken 1953,men mitt boende i Albacken blev,tyvärr, kortvarigt.Flyttade till Sollefteå 1958.Men det är med glädje jag minns tiden i Albacken.Sommarkvällarna när vi åkte omkring i byn med Bert-Oves "cheva" från 1936. Fikat hos Bibbi och Vanja. Dans- och biokvällarna på det då, nybyggda folkets hus. Taxiägarna Gunnar och Alf,som billigt,körde oss till andra ställen i distrktet. Fotbollslagets hemmamatcher då laget var som bäst. Nisse Hägg som jag tillsammans med vintern 1956. Vår granne Johan Karlsson som hjälpte mig deklarera för första gången. Ja, de blev många nya vänner och arbetskamrater undre åren i Albacken. Kontakterna med hembygden är få numera, men underbara minnen från hembygden är många.


E-post:
Skrivet av Caroline Lindström, den 18. jun, 2012
Vilken bra sida med bilder och information om Albacken. Roligt att få lära sig mer om mormors släkt Gunborg Lindström (Ahlander).


E-post:
Skrivet av Irene Sandberg Oviken, den 17. mar, 2012
Underbart vackert kort på min faster Ally Forslund...kul att se gamla kort...


E-post:
Webbsida: irenezingo.blogspot.com
Skrivet av Herje Brande, den 17. mar, 2012
Jag var nästan alla sommrar hos moster Jenny Johansson Gyllenkvist på 60-70 talet många roliga minnen umgicks mycket med tvillingarna Häggström min mormor Tolvan hade stuga där med men slutade tragiskt med att att min mamma Asta och min bror Kent brann inne vid tragisk olycka den 26 aug 1978!


E-post:
Skrivet av Herje Brande, den 16. mar, 2012
Roligt att hitta den här sidan min mamma var Asta Göransson från strand åker:


E-post:
Skrivet av Inga-Maj Strömberg (Ahlander) / Barnbarnet Alexander, den 27. feb, 2012
Roligt att se så mycket fina kort på människor som man känner igen. Vilket fint jobb du har gjort Sven!!